Skatepark

Een skatepark meer is dan een plek is om te skaten. Een skatepark is een kweekvijver  voor talenten en een onderdeel van de fundering van toekomstige beroepen, passies en hobby’s. In eerste instantie is een park natuurlijk bedoeld om te rollen en bewegen.
Maar hiernaast zie ik nog een grote mooie gemeenschappelijk plus. De jongeren die hier komen, leggen de grondslag voor vriendschappen, fotograferen, maken films, bedrukken kleding, beginnen bandjes, organiseren wedstrijdjes, illustreren graphics, verdiepen zich in kunst en worden creatief uitgedaagd. Veel jongeren hebben hun werk weten te maken van de vaardigheden die ze zichzelf op de skateboardbaan hebben eigengemaakt. Ook helpt het hen in het maken van beslissingen die de toekomst bepalen.

Gentlemenskateboards zet zich al jaren in voor het realiseren van skateparken. Door de jeugd te betrekken, door gesprekken te voeren met gemeentes en instanties. Maar ook door fondsen aan te schrijven, te adviseren en contact te onderhouden met de bouwers. Momenteel zetten wij ons in voor de realisatie van een park in Alphen aan den rijn. Waarom we dit doen?

Kan de jeugd van Alpen aan den Rijn (en omstreken) in de buitenlucht sporten op een veilige manier. Heeft de jeugd en de gebruikers een fijne, veilige plek om elkaar te ontmoeten. Naast dat een skatepark een plek is om te skaten, is het ook een ontmoetingsplek.
Zal de jeugd gestimuleerd worden tot buitenspelen en bewegen, wat bijdraagt aan een fysieke en mentale gezonde jeugd. Is er meer uitdaging en ruimte om te leren op het skatepark, waardoor het park verschillende leeftijden en niveaus zal aanspreken. Leren de sporters op een respectvolle manier met elkaar om te gaan en zullen ze elkaar stimuleren om beter te worden. Op het Skatepark helpen we elkaar om beter te worden! ‘Ons’ skatepark leert de jeugd zorg te dragen voor hun eigen omgeving, omdat ze betrokken
worden bij het netjes houden en onderhouden van het skatepark. Er komen door uitbreiding van het skatepark mogelijkheden voor nieuwe sporten zoals: calisthenics, freerun, bootcamp, streetball (olympische vorm van street basketball) en panna street soccer.
Zal er ruimte zijn voor het organiseren van evenementen en lessen, waardoor de jeugd gestimuleerd wordt om nieuwe sporten te ontdekken, maar ook leert om te organiseren. Is er een positieve impact op de middenstand in Kerk en Zanen. Ouders combineren hun bezoek aan het Skatepark met het doen van de boodschappen. Het dichtbij gelegen winkelcentrum ‘de Atlas’ biedt hier voldoende mogelijkheid toe. Krijgt Alphen er een nieuwe trekpleister bij: wij merken aan de vernieuwde skateparken in bijvoorbeeld Leidsche rijn, Almere en Rozendaal dat een bezoekje aan een skatepark een ideaal en betaalbaar uitje is voor het gezin. De kinderen kunnen hun hart ophalen aan het mooie nieuwe skatepark, terwijl ouders genieten van de stad.

skatepark
skatepark
Skatepark

Bekijk ons aanbod aan shape boards en prints.

youtube: Gentlemenskateboards