Skatepark bouwers

In de jaren van 2000 was Metaplus één van de weinige Skatepark bouwers die een skatepark in omvang kon neerzetten. De constructie was onderhoudsgevoelig. Doordat de obstakels los op de ondergrond van asfalt worden gemonteerd, worden ze blootgesteld aan bewegingen en weersinvloeden. De bevestigingen aan het asfalt trillen los, obstakels verzakken en het weer weet zich onder de baan te verschuilen. Metaplus werkte met een vaste collectie objecten waar uit gekozen werd om een skatepark samen te stellen. Hierdoor lijken veel van de skateparken uit de tijd dat het huidige park werd vervaardigd op elkaar.

Tegenwoordig zien de skateparken er heel anders uit. Het zijn kwalitatieve, onderhoudsarme skateconstructies die perfect zijn afgestemd op de omgeving en wensen van skaters. Ontwikkeld op een moderne en duurzame manier. In plaats van losse objecten zijn de huidige parken meer één geheel waarbij de ondergrond en de objecten samensmelten tot een mooi en skatebaar geheel.

Ook de bouwers zijn veranderd. Met een divers team aan talenten zoals ontwerpers, professionele bouwers en landschapsarchitecten ontwikkelen zij hun projecten. Tegenwoordig zijn het geen constructiebedrijven die inspringen op de vraag naar skateparken, maar skaters die weten dat elk skatepark uniek is en die met een doordacht ontwerp en vernieuwende materiaalkeuzes komen en rekening houden met de integratie in de omgeving. Hieronder treft u een aantal bouwers aan die Nederland voorzien van parken.

Nine yards
Nine Yards is al ruim 15 jaar een vaste waarde binnen de urban sports in Europa. hun core-business is design & build van unieke skatepark projecten, organisatie van action sports events en iconische custom builds. Nine yards heeft veel ervaring in innovatieve en toonaangevende skatepark projecten in heel Europa. Hun team: skatepark designers en bouwers, project managers, bouwkundigen, landschap architecten en professionele skaters

Concrete Matters
Concrete matters ontwerpt complexe betonvormen voor actiesporten zoals skateboarden, steppen & BMX en streven ernaar om alle rijstijlen in onze ontwerpen te integreren. Door vakmanschap te combineren met spuitbeton brengen ze elk 3D-ontwerp tot leven. Gespecialiseerd in ultramodern beton met details van staal en graniet, werken ze voornamelijk in Nederland, België en Zweden en bouwen we de best mogelijke betonnen skateparken.

Mud crew
MUDcrew is een relatief nieuw bedrijf, erg enthousiast én met de juiste deskundigheid. Het bedrijf is vastbesloten om de beste skate-ervaring te bieden aan skateboardliefhebbers over de hele wereld. Door middel van innovatieve technieken en een toewijding aan gebruikersgericht ontwerp, is Mud Crew bezig met het verleggen van de grenzen van wat er mogelijk is in de wereld van het skateboarden. Het bedrijf heeft een passie voor hoge kwaliteit en gebruikerservaring en streeft ernaar om deze waarden te integreren in elk aspect van hun producten en diensten.

Skate on
Skate on heeft een internationaal team met leden uit Nederland, België, Duitsland, Polen, Spanje en Zwitserland. ze behoren in Europa tot de top van de skatepark bouwers en hebben zelf ook jarenlange ervaring op een skateboard, inline skates of BMX-fiets. Met oog voor detail nemen ze alleen genoegen met skateparken van de hoogst mogelijke kwaliteit qua bouw én qua skateplezier.

 

Skateboards
Gentle youtube page 

Skatepark bouwres