Skateboard hout

Welk skateboard hout gebruikt Gentlemenskateboards?

Vanaf heden heeft Gentlemenskateboards de mogelijkheid om zelf prints aan te brengen op verneers middels een heattransfermachine. Voor onze eerst volgende serie werk ik samen met Clutch woodshop. Clutch is één van de grotere skateboardfabrikanten in Mexico en leverancier van skateboard hout.  Clutch is ook wel beter bekend als ASF en een woodshop die al langere tijd meespeelt in de wereld van skateboarden. Momenteel zijn ze o.a. verantwoordelijk voor de boards van Pizza, Huf, flip, Hotel blue, Rip n Dip, Traffic, blood wizard en vele meer.

Grote merken zoals baker boys distributie en Theories Brand gebruiken diverse leveranciers om aan de vraag te voldoen. Veel merken switchen tussen ASF, PsStix en Bareback/generator. Dit zijn de drie grootste woodshops van Mexico en alle 3 voldoen ze aan de hoogste industrienormen. 7 lagen 100% hard rock maple/esdoorn cold pressed en gemaakt om te skaten.

Voor de heattrasfers gebruiken wij een combinatie van zeefdruk/off-set en digitale drukttechnieken. Het is maar net welke druktechniek het beste past bij de prints die wordt gebruikt.

Ps: De eerdere series die uitkwamen bij Gentle zijn gemaakt in samenwerking met Dwindle. Dwindle is onder andere verantwoordelijk voor Almost, Santa crus, creature en blind.

Bekijk ons aanbod aan  boards en prints. 

youtube: Gentlemenskateboards

skateboard hout