Biologische en fairwear kleding

Biologische en fairwear kleding is een keuze. Gentlemenskateboards kiest zoveel mogelijk bewust met wie we samenwerken, hoe we samenwerken en welke materialen we gebruiken. Voor veel van onze producten proberen wij gebruik te maken van biologische en fair rade productieprocessen.

 

Biologische skatekleding

biologische kleding

Voor de sweaters, t shirts en tassen van gentle gebruiken we uitsluitend biokatoen, gerecycled polyester en andere duurzame materialen. Biokatoen wordt, in tegenstelling tot gewoon katoen, geteeld zonder chemische insecticiden, meststoffen of pesticiden.

Dit betekent dat er geen gevaarlijke of toxische stoffen in de bodem, rivieren en meren terechtkomen, zodat boeren en hun families in een veilige omgeving kunnen leven.

Daar waar wij kunnen en de mogelijkheid hebben, werken wij samen met leveranciers die gebruik maken van biologische materialen en het fair wear principe nastreven om onze biologische en fairwear kleding te laten maken.

 

Fairwear Skateboardkelding

biologische kleding

De manier waarop een merk zijn kledingproductie beheert, heeft invloed op de fabrieksomstandigheden. De keuzes die je maakt als merk met wie je samenwerkt en hoe deze samenwerking wordt vormgegeven, maakt dat je als merk, hoe groot of klein je ook bent, een bijdrage kunt leveren om positieve en duurzame verandering te creëren die hard nodig zijn.

 

De toekomst

Een mooi toekomst doel voor Gentlemenskateboards is om onze caps en petten ook geheel Biologisch en Fairwear te laten produceren. Helaas is dit tot op heden nog niet gelukt. De caps van Gentle komen uit Amerika.

Bekijk ons uitgebreide assortiment aan Skateboards, T shirtspetten,  tassen , sweaters en prints of volg ons youtubekanaal: Gentle